Commercial

Commercial

LUL - REW Covered Wheel Area

The REW (Rail Engineering Workshop) at Acton Rail Depot invested in a new Factory extension & Storage Facility.

Constructed under LUL's stringent QUENSH Conditions, the project consisted of the construction of a new Steel Framed Extension to the existing REW Factory.

A particular feature of the project was the a complex system of piling and groundbeams designed around a high density of existing Sub-Terrianial High Voltage Cables.

We used 3d sub terrain scanning technology along with proving excavations to carefully plot and locate the cables.

The Craft Potters Gallery

The works involved the full strip out , structural Alterations, drainage, basement works, Refurbishment and Fit Out Works to the basement and Ground Floor Areas to form a new Retail, Wash Rooms and Display Areas for the Craft Potters Association.

The project was a fast track program where by a good deal of Out of Hours working was carried out to meet the program.

The job was very successful, completed on time and budget.

The GAP Site, Hastings

A key feature of the project was the Castillated Facade required to the elevations.

H.A Marks designed and installed a light weight Metal Framing System which was self supported and hung off the main structural concrete frame in vertical 'Tiered' layers to achieve the required Castillated Profile.

We also installed the curved Insulated Render System in STO.

The front feature balcony known as the 'Porte Cocher' was rendered with a Sto Insulated Render System.

We also constructed the front Canopy using leightweight Metal Framing.

Honiton Station

The waiting room, Ticket Hall and Administration offices at Honiton Station were partially demolished and cleared.

During the works a temporary Ticket Hall, Waiting Room and Staff Areas were provided to enable the continued operations of the station.

The main Steel Frame and Roof of the Ticket Hall was maintained whilst the rest of the areas were stripped out and demolished.
H.A Marks constructed a New Build Extension to the Station to include services, new Metsec Framing to Walls & Ceilings, new Toilet Areas and New Staff Acommodation.

Finchley Road Station - Canfield House

Finchley Road Station is located on the Jubilee line, Canfield House is the Residential Block of Apartments built over the Station.

As part of TFL's planned maintenance schedule the project involved;

Crittal Window Replacements Roofing Works inc. lead, slate and Sarnafil. Stone Repairs Brick Repairs Brick Cleaning & Pointing.

The works were carried out at the busy station with the scaffolding sequence erected and dismantled during Engineering hours.

The works were carried out in accordance with LUL's Quensh working conditions.

Pages